Machinekamer Installaties

Advies, reparatie en installatie van machinekamer installaties op uw jacht

 

De Machinekamer op uw jacht

Het is belangrijk om in de machineruimte/kamer behalve de motor, ook de randsystemen goed te onderhouden en regelmatig te controleren. U wilt immers niet meemaken dat er iets mankeert aan de motor of andere installaties als u wilt gaan varen. Het vaarseizoen is maar van korte duur, dus dan is het belangrijk dat alles juist dan op en top werkt. Ongeplande reparaties als resultaat van slecht onderhoud brengen vaak hoge kosten met zich mee.

 

Onderhoud van de machinekamer

Bij het onderhouden van de motor en randsystemen komt meer kijken dan alleen de standaard motor servicebeurt. Voor uw auto heeft u de jaarlijkse APK waarbij uw auto grondig wordt nagekeken op alle veiligheid gerelateerde items. Voor uw jacht is een dergelijke keuring niet verplicht maar wel essentieel. Voor een goed functionerend en betrouwbaar geheel moeten ook de aandrijflijn (van motor tot en met de schroef), uw elektrische installaties binnen en buiten de machinekamer, de bilge pompen met slangen, etc. met enige regelmaat worden gecontroleerd. Waar nodig moeten componenten worden schoongemaakt, gerepareerd of vervangen. Schade op zich of als gevolg van storingen wordt vaak veroorzaakt door een aaneenschakeling van kleinere problemen. Het vroegtijdig waarnemen en verhelpen van potentiële storingen reduceert de kans hier op.

 

Motor Servicebeurt

Wij adviseren om de handleidingen van uw installatie te volgen met betrekking tot de intervallen die draai-uren of periode gerelateerd kunnen zijn. Behalve de benoemde zaken in de handleiding adviseren we om ook meteen uw installatie(s) te inspecteren. Vele aspecten van uw installatie(s) worden niet benoemd in de betreffende handleidingen maar zijn wel aan slijtage en corrosie onderhevig.

Bij een goede inspectie kunnen potentiële gebreken vroegtijdig waargenomen worden en kunnen vervelende problemen met uw motor en installatie tijdens het vaarseizoen grotendeels voorkomen worden.

Naast deze servicebeurt raden wij aan om zelf ook op te blijven letten.
Veranderingen in vaareigenschappen, geluid, geur, trillingen, het verlies van vloeistoffen en bijvoorbeeld ook de kleur van uw uitlaatgassenrook zijn indicatoren van potentiële problemen.

 

Inspectie- en Servicebeurten

Inspectie- en Servicebeurten kunnen wij op maat realiseren, u kunt hierbij denken aan:

  • De geadviseerde beurten volgens uw handleidingen

Overige niet beschreven werk zoals bijvoorbeeld:

  • Hydraulische installatie (Jet unit, stuurinrichting, keerkoppeling etc.)
  • Inspectie afsluiters, slangen en koppelingen van de verschillende systemen
  • Aandrijflijn (as, kruiskoppelingen, schroefas lagers en afdichting, motor- en as trillingsdempers etc.)
  • De elektrische installatie
  • Inspectie van spanrollen, V-snaren en multi riemen
  • Inspectie keerkoppeling(en) en impeller buitenboordwaterpomp

 

Advies & aanschaf van machinekamer installaties

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en kunnen u begeleiden bij de aanschaf van de verschillende componenten van uw technische- en machinekamer installaties voor uw jacht. Neem gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord!

Yacht Service in Groningen

Onze werkplaats is gevestigd in Westeremden waar we onderdak kunnen bieden voor reparatie en onderhoud aan jachten tot een lengte van 14 meter en een totale hoogte/breedte van 3.95 meter. Daarnaast repareren en onderhouden we jachten door heel Groningen. Vanuit o.a de havens in Lauwersoog, Delfzijl, Appingedam, Eemshaven en Groningen kunt u bij ons terecht voor al uw onderhoud!

Service, Onderhoud en Restauratie van kleine tot middelgrote jachten.

Zorgeloos genieten van uw jacht in het vaarseizoen? Wij installeren, repareren en onderhouden uw jacht.
Van motoronderhoud, laswerk en polyester reparaties tot het aanleggen van nieuwe systemen zoals elektrische, hydraulische, koelwater of drinkwater systemen.