Elektrisch varen ombouw en hermotorisering

Op zoek naar een goede investering? Laat uw jacht of boot nu ombouwen naar een elektrisch vaartuig voor meer vaarplezier in de toekomst!

Elektrisch varen

Steeds meer mensen kiezen voor elektrisch varen. De bekendste toepassing is een boot of sloep uitgerust met een buitenboordmoter vervangen door een elektromotor met afneembare accu. Hoewel dit nog niet bij iedereen bekend is, is het zeer zeker mogelijk om een bestaand jacht of boot volledig te laten ombouwen naar een vaartuig met elektrische aandrijving. Dit levert veel voordelen op, met name voor de pleziervaart. Maar ook voor de professionele vaart is er veel voordeel te halen.

De voordelen van elektrisch varen:

Het elektrische varen is natuurlijk stiller, waardoor u nog meer kunt genieten van de rust en de ruimte. Daarnaast worden steeds meer vaargebieden emissievrij verklaard, met een hermotorisering kunt u met een gerust hart overal terecht.

  • stiller varen = meer genieten
  • emissievrij

De nadelen van elektrisch varen

Het klikt misschien gek om hier ook nadelen op te sommen, maar we vinden het belangrijk dat u een goede afweging kunt maken. Elektrisch varen is niet voor elke situatie geschikt. Dit heeft te maken met de vaarwens en het gemiddelde gebruik. Immers een accu raakt leeg en moet weer worden opgeladen, hiermee gelden grofweg dezelfde beperkingen als bij een elektrische auto.

  • minder grote afstanden varen
  • langere laadtijd

Ombouw naar elektrisch varen

Wij maken gebruik van verschillende leveranciers en merken voor een maatwerk oplossing naar Elektrisch varen. Wij verzorgen een complete ombouw inclusief alle benodigde apparatuur volledig en netjes ingebouwd in uw jacht. We zijn onafhankelijk en kunnen u daarom de beste oplossing bieden voor uw vaarwens. Daarbij houden we altijd rekening met:

  • gemiddelde duur van tochten
  • benodigde vermogen voor type vaarwater
  • benodigde investering/rendement voor ombouw (brandstof wordt duurder)
  • toekomstig onderhoud/reparaties (levensduur duur van de accu)
  • laadtijden

Tevens kunnen we vaartuigen bestemd voor de verhuur hermotoriseren naar elektrisch.

Wilt u weten of uw vaartuig geschikt is voor ombouw en hermotorisering naar elektrisch varen?

Wij staan u graag te woord. We denken mee in uw afweging en u krijgt van ons een degelijk advies toegespitst op uw vaarwens en situatie.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een hermotorisering!

Yacht Service in Groningen

Onze werkplaats is gevestigd in Westeremden waar we onderdak kunnen bieden voor reparatie en onderhoud aan jachten tot een lengte van 14 meter en een totale hoogte/breedte van 3.95 meter. Daarnaast repareren en onderhouden we jachten door heel Groningen. Vanuit o.a de havens in Lauwersoog, Delfzijl, Appingedam, Eemshaven en Groningen kunt u bij ons terecht voor al uw onderhoud!

Service, Onderhoud en Restauratie van kleine tot middelgrote jachten.

Zorgeloos genieten van uw jacht in het vaarseizoen? Wij installeren, repareren en onderhouden uw jacht.
Van motoronderhoud, laswerk en polyester reparaties tot het aanleggen van nieuwe systemen zoals elektrische, hydraulische, koelwater of drinkwater systemen.